I området kring Tanums Gestgifveri finns en uppsjö av aktiviteter och sevärdheter. Här kan du se mångtusenåriga hällristningar, fotvandra på Kynnefjäll, paddla kanot i djupaste Bullarskogarna eller kajak på det salta havet. Du kan spela golf, åka båtsafari, gå guidad tur i Camilla Läckbergs deckarvärld, fiska hummer, äta hummer, bada, sola eller bara njuta.

Hör av dig till oss med dina tankar och önskemål så hjälper vi dig till rätt aktivitet. Här nedan är enbart några exempel på saker att se & göra i området.

hallristningar

Landskapet och dess hällristningar i Tanum är en del av UNESCO:s världsarvslista sedan 1994. Här finns mer än 1500 hällristningsplatser där den magnifika Vitlyckehällen är Sveriges största.  Detta och Vitlycke museum ligger endast 1,5 km från Gestgifveriet och är ett måste att besöka under vistelsen.

golfbanor

Inom radien av bara några minuters bilfärd från Gestgifveriet ligger fem av västkustens bästa golfbanor. Här kan du välja att gå på Mjölkeröd, Fjällbacka, Strömstad, Torreby och Dynekilens golfbanor.

Läs mer »
fjallbacka

Fjällbacka med tanums skärgård som sträcker sig från Resö i norr till Hamburgsund i söder erbjuder dig de bästa upplevelserna i Bohuslän. Fisket, sjöfarten och handeln har haft stor betydelse för skärgårdens historia och utseende. Idag har turismen stor betydelse med Ingrid Bergman och fjällbackafödda Camilla Läckberg som lockar många.


grebbestad

Cirka 6 minuters bilfärd ifrån Gestgifveriet ligger charmiga Grebbestad.
Grebbestad är ett fiskesamhälle sedan flera 100 år tillbaka.  Än idag landas här större delen av sveriges fångst av hummer, kräftor och ostron. Sommartid sjuder det av liv i gästhamnen längs Grebbestadbryggan, strandpromenaden och Nedre Långgatan. Det finns ett varierat utbud av butiker, kaféer och nöjen kvällstid. Under sommaren utgår båtturer dagligen till skärgården.